Članska ekipa GROSBASKET se je pretekli vikend odpravila na Češko, kjer so dekleta moči merila na močnem mednarodnem turnirju Ostrava cup 2014.

Poleg Grosupeljčank in domače ekipe, SBŠ Ostrava, so na turnirju sodelovale še naslednje ekipe: CCC Polkowice (Poljska), KSSSE AZS PWSZ Gorzow (Poljska) in ŠBK Šamorin (Slovaška).

Trener Grosupeljčank, Luka Hrovatin, je pred odhodom na turnir povedal naslednje: “Odhajamo na zelo močan pripravljalni turnir v češko Ostravo. Tam bomo igrali s Slovakinjami iz Šamorina, ki so bile lani tretje v slovaškem prvenstvu. Nato nas čaka tekma proti poljskim Polkowicam ter zadnji dan še tekma proti domačinkam iz Ostrave, ki letos ciljajo visoko v češkem prvenstvu. Še vedno smo v pripravljalnem delu sezone, dekleta na treningih delajo dobro in kažejo pravi karakter. Trenutno je za nas najbolj važno, da igramo težke tekme. Da bomo postali boljši, moramo že zdaj tekmovati z najboljšimi. Do začetka jadranske lige je še dober mesec dni, državno prvenstvo se začne še nekoliko prej. Zaenkrat naše misli še vedno ostajajo usmerjene v našo pripravo ter v pripravljalne tekme, ki so pred nami.”

REZULTATI TEKEM:

KSSSE ATS PWZZ GORZOW (POL) : GROSBASKET 82:44 (23:16, 17:13, 25:8, 17:7)

CCC POLKOWICE (POL) : GROSBASKET 88:31 (24:8, 18:6, 21:7, 25:10)

SBS OSTRAVA (CZE) : GROSBASKET 83:79 (17:24, 20:18, 22:17, 24:20)

 

Trener Hrovatin je po turnirju dejal:
Vračamo se z izredno močnega turnirja v Ostravi, kjer smo v napornem ritmu odigrali štiri tekme v treh dneh.
Glavni cilj je bil igrati tekme s kakovostnimi nasprotniki, s kakršnimi se bomo sigurno igrali tudi v jadranski lligi, ter seveda taktična priprava ekipe na sezono.
Na tekmah proti Šamorinu in Ostravi smo se dobro borili in bili enakovreden tekmec. Do konca smo bili v igri za zmago. Na tekmah proti bivšema poljskima evroligašema, Gorzowu in Polkowicam, pa je bilo veliko težje, je pa bila to velika izkušnja za dekleta.
To da smo šli v Ostravo se je pokazalo kot zelo dobra odločitev, saj smo videli kaj delamo dobro in kje nam še veliko manjka. Ko igraš s slabimi ekipami se te stvari zlahka zakrijejo, proti tako močnim ekipam pa je bila vsaka naša napaka kaznovana.