Pretekli teden je v naši članski ekipi, skupaj s trenerskim štabom, za covid-19 zbolelo kar 9️⃣ oseb.
Ostali so odšli v karanteno, zato je bil klub primoran treninge članske in nekaj mlajših kategorij za 10 dni prekiniti.
V tem tednu se dekleta počasi vračajo nazaj v proces treningov. So pa pri nekaterih posledice bolezni še vidne, nekatere, ki so zbolele kasneje so žal še vedno v karanteni. Če bo vse po sreči, se bo do konca tedna morda zbrala večina članske ekipe.
V tej sezoni je bilo tudi v drugih ženskih klubih nekaj manjših in en večji primer izbruha koronavirusa.
👉 Vse tekme so se prestavile 👈
Tudi v našem klubu smo ustregli prošnjam nasprotnih ekip, saj se zavedamo, da ima šport svoj smisel le, če tekmovanje poteka v športnem duhu.
Ritem tekem v končnici prvenstva je nerazumljivo zgoščen in je še najbolj podoben tekmovanju profesionalne NBA lige.
Prostih terminov za prestavitev tekem je resnično malo, na kar bi odgovorni v korona sezoni morali pomisliti, če bi želeli, da se tekmovanje do konca odigra v športnem duhu.
V ŽKK Grosuplje smo v teh dneh potrkali na veliko vrat, da bi dosegli kakšen kompromis, pa so bila številna vrata za nas trdno zaprta🚪 To nas žalosti.
Zadnja možnost je bila, da smo potrkali še pri vratih nasprotne ekipe – ŽKD TOSAMA LEDITA, s katero se naša dekleta borijo za končno četrto mesto. Žal smo tudi tam naleteli na nerazumevanje, tako da se bo današnja tekma odigrala.
Vas zanima, kakšen je rezultat današnje tekme? Nas ne. Do same tekme niti nismo vedeli ali bo lahko na tekmi prisoten trenerski štab niti ali se bo nabralo dovolj igralk.
Nekatere so na tekmo prišle iz bolniške postelje, mlajše pa so prve članske treninge okusile šele pred nekaj tedni. Nam bo v spominu ostal le rezultat na zadnji domači tekmi, ko so bila naša dekleta boljša z 88:57.
👉 Upamo in želimo si, da se kaj podobnega ne zgodi nikoli več nobeni ekipi.