Če je bilo v preteklih tednih na sporedu manj tekem, je bil za članice december zelo naporen, saj so v treh tednih odigrale kar šest tekem.

Z izkupičkom smo lahko zadovoljni saj so dosegle tri pomembne zmage v boju za najvišja mesta.

V zaostali tekmi 6. kroga so se najprej v Domžalah pomerile proti ekipi Ledite.
Tekma je bila vseskozi izenačena, ekipi sta se izmenjevali v vodstvu, na koncu pa so naša dekleta potegnila kratko in izgubila z rezultatom 71:68.
Pri naših dekletih je največ točk dosegla Eva Stefanoski (14), 12 točk je dosegla Nika Kodelja, 11 Lea Mehle in 10 Tinkara Zoran. Pri domačinkah, ki so imele izjemen met za dve točki (60%) je največ točk dosegla Urša Žibert.
V skoku sta bili ekipi zelo izenačeni. Naša dekleta so imela na tekmi skok več od nasprotnic, največ pa jih je zabeležila Anita Merlak (8).

Gostujoča tekma proti Akson Iliriji je bila večino časa izenačena. Gledali smo agresivno igro obeh ekip, v kateri pa je bilo prisotno veliko število napak. V končnici tekme so naša dekleta ohranila več zbranosti in z dvema trojkama Ane in Lee v zadnjih 18 sekundah dosegle pomembno zmago 53:49.

Dekleta so nato čakale tri domače tekme proti Triglavu, Konjicam in Lediti.

Na prvi tekmi so naša dekleta prikazala agresivno igro v obrambi, timski duh in nepopustljivost ter borbo za vsako žogo. Temu primerno je bil rezultat proti favorizirani ekipi Triglava skoraj tri četrtine izenačen. Kljub nekoliko slabši zadnji četrtini in porazu 47:63, pa to ne pokvari dobrega vtisa, ki so ga dekleta pustila, saj je bil pristop do zadnje sekunde pravi.
Najboljša igralka v naši ekipi je bila Tinkara Zoran, ki je 15 točkam dodala še 5 skokov in 3 asistence.
Slavko Duščak, trener: “Tekmo smo zelo dobro odprli in se čvrsto zoperstavili ekipi Triglava. Kljub nekoliko slabši realizaciji smo držali stik s Triglavom. V drugem polčasu nismo zadeli nekaj odprtih metov in razlika je iz minute v minuto rasla. Puncam nimam kaj zamerit, saj so se borile. Gremo dalje, v soboto je nova tekma”

Naslednji sobotni večer je prinesel nasmehe na obraze naše članske ekipe. Dekleta so že od prve minute prevzela vajeti igre v svoje roke in bila skozi celotno srečanje boljše od Konjic ter na koncu zasluženo zmagala z rezultatom 71:47.
Priložnost za igro so dobile vse igralke, najboljša pa je bila Ana Hrbljan, ki je dosegla 18 točk, ob tem pa zbrala še 13 skokov in eno asistenco.

Sledila je še zadnja domača tekma. Prve minute tekme proti Jasmin Sport Lediti smo gledali odlično obrambo na obeh straneh, saj je bil prvi koš iz igre, sicer na strani Ledite, dosežen šele v tretji minuti. Nasprotnice so do konca polčasa prevladovale na igrišču in ga zaključile z 12 točkami prednosti. V tretji četrtini so naša dekleta prikazala odlično igro in se Lediti približala le na točko zaostanka, kar je obljubljalo napeto zadnjo četrtino. S košem kapetanke Tinkare Zoran v 31 minuti tekme so naša dekleta prišla do vodstva, ki ga niso izpustila iz rok do konca tekme. Ob pisku sirene so naša dekleta zasluženo slavila zmago z 68 : 62.
🏀Od naših deklet je danes najbolj mirno roko pri metu na koš imela Vanja Tajher, ki je dosegla 16 točk. Lea Mehle jih je dodala 14, v skoku pa devetkrat dobila žogo. Pod košem je danes z 10 skoki in 9 točkami blestela tudi Anita Merlak. Nika Kodelja je dodala 9 točk, Tinkara Zoran pa je poleg 7 točk bila s 4 asistencami naša najboljša podajalka. Vsaka po 5 točk sta prispevali Dunja Novovič in Ana Hrbljan, ki je bila devetkrat uspešna tudi v skoku pod košem. Jana Jurečič je dosegla 4 točke.🏀
Glavni trener Slavko Duščak je po tekmi povedal:
“Tekmo smo začeli nervozno, kar se je poznalo v napadu, v obrambi pa se nismo držali dogovora pred tekmo. Ko smo se začeli boriti in igrati hitreje, smo se sprostili v napadu. Želja, nepopustljivost in karakter ekipe so danes odločili zmagovalca. Čestitke puncam za zmago.”
🎅Na ogrevanju pred tekmo je v dvorano pokukal tudi Božiček, ki je za naša dekleta in strokovni štab pustil darila in našega predsednika kluba zadolžil, da jih po tekmi razdeli med njih. 🎅

Zadnjo tekmo prvega dela tekmovanja so članice odigrale proti Ježici. Če so naša dekleta konec oktobra v domači dvorani presenetile do takrat še neporaženo Ježico, nasprotnice tega na povratni tekmi niso dovolile.
V naši ekipi se je prav gotovo poznala odsotnost tudi nekaterih ključnih igralk in igra ni stekla, kot smo želeli. Ježičanke so bile skozi celotno tekmo boljše v vseh segmentih igre. Naša dekleta so se jim rezultatsko najbolj približala sredi druge četrtine, ko so prišle do zaostanka treh točk. Tekma se je končala s 76 : 39 v korist Ježice.
🏀Z 11 točkami je bila Dunja Novovič najboljša strelka v naši ekipi. Ana Hrbljan jih je dodala 9, Jana Jurečič 6, Nika Kodelja 5, Eva Mrhar 4, Anita Merlak in Sara Omahen pa vsaka po 2.🏀