Naše članice so v prvi tekmi novega leta v domači dvorani proti vedno borbeni Tosama Lediti visoko zmagale z 88 : 57. Z odličnim metom in obrambo ter ekipnim duhom so dokazale, da se lahko v drugem delu tekmovanja uvrstijo med najboljše.

Na igrišču je bila najbolj učinkovita Ana Hrbljan z 20 točkami, kapetanka Tinkara Zoran jih je dodala 15, Eva Stefanoski (9 skokov, 5 podaj) in Anita Merlak vsaka po 10, Nika Kodelja in Vanja Tajher vsaka po 9, Jana Jurečič 8, Hana Kandus 3, Eva Mrhar 2. Dekleta pa se bodo na enem od naslednjih treningov posladkale, saj je Zala Tkalec dosegla prvi točki v članski ekipi.

Glavni trener Slavko Duščak ni skrival zadovoljstva in je po tekmi povedal: »Čestital bi dekletom na zasluženi zmagi. Ekipo Ledite smo pustili na 57 pikah. Z obrambo smo odločili današnji derbi. Mislim, da lahko samo še nadaljujemo in izboljšamo še nekatere detajle, te pa zagotovo bomo, ker smo pričeli res dobro trenirati. Upam, da nas poškodbe ali korona ne ustavijo.«

Sledila je tekma v Mariboru, kjer pa dekleta niso potrdila uspešnega nastopa proti Lediti.

Članice so se iz Maribora na žalost vrnile s prvim porazom v drugem delu tekmovanja. Zanje je bila usodna druga četrtina, ko so nasprotnicam dovolile, da so odšle v garderobo s 13 točkami prednosti. Do konca tekme so se sicer tekmicam povsem približale in se z njimi dvakrat zamenjale v vodstvu. Minuto in sedemnajst sekund pred koncem tekme so s trojko kapetanke Tinkare Zoran povedle s 56 : 57. Rezultat, ki je obetal napeto zadnjo minuto, v kateri pa se je športna sreča nasmehnila Mariborčankam, ki so slavile zmago z 59: 57.

Za met je bila najbolj razpoložena Nika Kodelja, ki je dosegla 22 točk, s 4 podajami pa je bila v ekipi tudi najboljša podajalka. Eva Stefanoski je dosegla 14 točk, Tinkara Zoran 9, Vanja Tajher 5, Jana Jurečič 3, Anita Merlak in Ana Hrbljan pa vsaka po 2 točki. Slednja pa je bila z 9 skoki najboljša skakalka.

Tudi na naslednji tekmi so naše članice kljub borbeni igri doživele poraz proti drugo uvrščeni ekipi v državnem prvenstvu, ekipi Triglava. Rezultat po pisku sirene je bil 65 : 53 v korist nasprotnic.

S 17 točkami je v naši ekipi bil najučinkovitejša Ana Hrbljan, Tinkara Zoran jih je dodala 15. Eva Stefanoski je z 10 točkami in prav toliko skoki dosegla dvojnega dvojčka. Nika Kodelja je dosegla 7 točk, Lea Mehle 3 in Vanja Tajher 1. Jana Jurečič je bila s 3 podajami najboljša podajalka.

Vtise po tekmi je takole strnil glavni trener Slavko Duščak:
“Tekmo smo odigrali dobro in bili zelo blizu nasprotniku celo tekmo. Poznala se nam je utrujenost s četrtkove tekme in kakšna razigrana igralka iz klopi.”