Zaradi tekem članske reprezentance v “mehurčku” v Grčiji, kjer sta sodelovala tudi naša trenerja Slavko Duščak in Predrag Radović, sta bili v novembru na sporedu le dve tekmi naše članske ekipe.

21.novembra so dekleta igrala v Mariboru in izgubila z rezultatom 67:62.

Pri naših dekletih je bila najuspešnejša Lea Mehle s 15 točkami, po 12 sta jih dosegli Nika Kodelja in Eva Stefanoski, Jana Jurečič in Vanja Tajher sta jih dodali vsaka po 7, Anita Merlak 4, Tinkara Zoran in Eva Mrhar vsaka po 2, Dunja Novovič pa 1 točko. Najboljša podajalka je bila s 5 podajami Nika Kodelja, v skoku pa se je s 9 skoki najbolj izkazala Eva Stefanosti.

Ob koncu meseca je sledila še domača tekma proti Celju.

Celjanke so vodile so skozi celotno srečanje in našim dekletom niso dovolile, da bi se jim približale. Na koncu srečanja je semafor pokazal zmago Celjank z rezultatom 80:52.

Pri naših dekletih je bila strelsko najbolj razpoložena Jana Jurečič, ki je dosegla 15 točk, 11 točk je dodala Vanja Tajher, pri gostjah pa sta bili najučinkovitejši Zoja Štirn in Snežana Bogičević s 14 točkami.

V skoku so Celjanke dominirale, saj so imele kar 55 skokov, najuspešnejša je bila s 13 skoki Maruša Seničar. Naša dekleta so zbrala 27 skokov, največ 5 jih je imela mlada Eva Mrhar, ki je bila statistično tudi najboljša med našimi dekleti.

Po tekmi je naš trener Slavko Duščak povedal: »Tekmo proti Celju smo dobro začeli. Smo pa imeli malo težav pri metu za tri točke. Poznalo se nam je tudi, da smo slabo zapirali v obrambi. Všeč mi je bilo, da je bila med dekleti prava energija, tako kot smo se dogovorili pred tekmo. Čestitke Celju za zmago, mi pa nadaljujemo po svoji poti.«

📷 Aleš Fevžer/KZS