Na sedežu KZS so izžrebali polfinalna para zaključnega turnirja pokalnega tekmovanja za košarkarice. Zaključni turnir bo v Celju na sporedu ta konec tedna. Oba polfinala in finale bodo v neposrednem prenosu na televiziji Sportklub.

V prvem polfinalu, ki se bo odigral v soboto ob 12:00, se bodo naša dekleta pomerila z ekipo Triglava. V drugem polfinalu pa si bosta nasproti stali Cinkarna Celje in Ježica.

V pokalnem tekmovanju ekipe za uspeh potrebujejo nekaj sreče pri žrebu in kar je najpomembneje, ne zmaga vedno favorizirana ekipa. Zato presenečenja dajejo pokalnemu tekmovanju dodatno veličino in čar. Prepričani smo, da se bodo dekleta v tednu dni dobro pripravila na zaključni turnir in jim želimo, da na turnirju prikažejo dobro igro in tako uspešno zaključijo letošnjo sezono.

Kaj so pred sobotno polfinalno tekmo povedali v našem taboru, pa si lahko preberete v nadaljevanju.

Slavko Duščak, trener:

Stanje v ekipi je že celo sezono zelo dobro, ob uvrstitvi na zaključek pokala pa smo dodali še piko na i. Za pripravo imamo cel teden in pripravili se bomo zelo dobro ter odigrali po svojih najboljših možnostih. Na pokal gremo neobremenjeni glede rezultata in to je naša prednost.

Tinkara Zoran, kapetanka:

Po dolgi in malo drugačni sezoni, kot smo je sicer vajeni, smo končno dočakali tudi pokalno tekmovanje. Želja po uvrstitvi na zaključni turnir pokalnega prvenstva je bila res velika, zato smo z ekipo zelo veseli, da nam je uspelo uresničiti zadan cilj. Skozi celotno sezono je bilo veliko prekinitev, ki so pokvarile sam tekmovalni ritem. Ne glede na vse so naše misli zdaj usmerjene v sklepni del te sezone. V zadnji teden vstopamo z veliko borbenosti in željo po dokazovanju. Ponosna sem na našo ekipo in verjamem, da še nismo rekle zadnje besede.

Eva Stefanoski:

Vesele smo in zelo zadovoljne, da se nam je uspelo uvrstiti na zaključni turnir pokalnega tekmovanja. V državnem prvenstvu se nam je 4. mesto žal izmuznilo, zato smo si še bolj želele, da pridemo med najboljše štiri ekipe v pokalu. V ekipi imamo dobro vzdušje in smo zdrave, zato verjamem, da se bomo dobro pripravile na finalni turnir. Naša želja je, da tudi tam pokažemo, da smo si to uvrstitev zaslužile. Ne obremenjujemo se z rezultatom, naš edini cilj je dati vse od sebe v danem trenutku. Mogoče nas je ta zadnji premor malce vrgel iz ritma, saj nismo mogle trenirati kot ekipa, vendar vem, da smo celo sezono dobro trenirale, in zaupam, da se bomo na teh zadnjih tekmah izkazale kot ekipa.

Nika Kodelja:

Ko smo že mislili, da je letošnji pokal članic zaradi trenutnih razmer v Sloveniji končan, smo se v ponedeljek po 11-dnevnem lockdownu s soigralkami končno zbrale na treningu. Mislim, da je bila celotna ekipa vesela, da se bo pokal odigral, saj smo vedeli, da imamo možnost uvrstitve na končni turnir. Cel teden smo trenirale z mentaliteto, da tekma proti Pro-Bit Konjice ne bo lahka in bomo morale dati vse od sebe. V borbeni tekmi smo pokazale svoj karakter in zmagale. Naslednji vikend nas čaka končno poglavje letošnje sezone in verjamem, da bomo s soigralkami in s štabom v tem tednu poskušali še dodatno nadoknaditi to, kar nam je bilo v desetih dneh odvzeto. Vzdušje v ekipi je odlično in verjamem, da bomo v soboto stopili skupaj ter tekmo odigrali z dušo in srcem.