V sezoni so kadetinje odigrale 8 tekem (3 zmage in 5 porazov), na koncu je bilo to dovolj za 10. mesto med 22 sodelujočimi ekipami.

Dekleta so sezono začele z zmago doma proti Stražišču in jo tudi zaključile z domačo zmago proti Ines – ŠD Tabor Žiri.

Že prvo gostovanje na Ježici je za dekleta predstavljalo previsoko oviro. Dekleta so sicer prvi polčas odigrala z odliko in tudi vodila 35:38. V drugem polčasu pa je prišla do izraza krajša klop in domačinke so zasluženo zmagale.

Po zmagi v Stražišču se je sezona prekinila in se je nadaljevala spomladi. Žal pa je prišlo v ekipi ob vrnitvi na igrišča do številnih poškodb, tako da so sledili porazi proti Ježici, Vipavi, Triglavu in Akson Iliriji.

Zaradi poškodb je vseh osem tekem odigralo le nekaj mlajših deklet: Sara ŠL, Brina, Dunja in Taia. Od izhodne generacije (letnik 2004) sta Naja in Tea odigrali 6 tekem, Lana in Tinkara pa le tri.

   

Ekipa je v povprečju na tekmo dosegla 51,9 točke, kar je manj od povprečja lige (59,6 točk). Največ točk (92) je dosegla Petja Belc, ki je odigrala 7 tekem. Največ točk na tekmo (18) je dosegla Ana Duščak, vendar je odigrala le tri tekme.

Dekleta so imela na tekmah na voljo 126 prostih metov, kar je nekoliko več od povprečja lige. Uspešnost meta je bila 51,6 %, kar pa je pod povprečjem ostalih ekip (61,8 %). Največ prostih metov je imela na voljo Ajda Kokovnik (27), ki je bila pri metu 55,6-odstotna. Najboljši odstotek (83,3 %) pri izvajanju prostih metov je imela Sara Špari Leben, ki pa je imela na voljo le 6 prostih metov.

Igralke kadetske ekipe so v sezoni dosegle 16 trojk, od tega Ajda Kokovnik sedem.

Predrag Radović, trener: V kadetskem tekmovanju smo odigrali 8 tekem in niti na eni tekmi nismo bili v kompletni postavi, kar se je poznalo v sami igri in rezultatu. Priložnost za igro so dobile mlajše igralke, ki so zelo dobro izkoristile svojo minutažo. Pohvala dekletom za odlično delo na treningu in posameznicam za napredek v igri. Zahvala klubu za pogoje pri delu in prenose tekem v živo. Hvala staršem za prevoze. Tinkari Lavrič pa želim čim hitrejšo vrnitev pod koše.

Naja Pečar, kapetanka: Letošnja sezona je bila zelo nenavadna, saj je bila prekinjena kar nekaj mesecev. Po vrnitvi na parket smo imele v ekipi precej poškodb, tako da na nobeni tekmi nismo bile v popolni postavi. Veliko priložnosti so dobile mlajše, ki so zelo dobro nadomestile starejše soigralke. Naslednjo sezono zaradi spremembe tekmovanja ostajamo v enaki zasedbi in verjamem, da lahko pokažemo vse kar znamo.