V kategoriji U15 igrajo dekleta letnika 2005 in mlajše. V klubu smo imeli pred sezono le štiri igralke tega letnika, s tem, da je Maša začela trenirati šele pred dobrim letom. V novembru pa se je še »Zoki« odločila, da po kar nekaj letih treniranja zaključi z igranjem košarke.

Tako so breme nase prevzele mlajše igralke letnikov 2006, 2007 in 2008, ki so svojo priložnost dobro izkoristile.

Vseh 18 tekem v sezoni je odigrala Dunja Marić, po tekmo manj pa Petja Belc, Sara Žnidaršič, Sara Špari Leben in Brina Sedminek. Kapetanka Ajda Kokovnik je zaradi poškodbe odigrala samo 10 tekem, Ana Duščak pa 13 tekem.

Ne glede na vse pa je starejšim deklicam ekipe U15 zmanjkal samo EN KOŠ na tekmi proti Vipavi ali ENA TROJKA proti Iliriji, da bi se uvrstile med 6 najboljših ekip v državi in se borila za uvrstitev na zaključni turnir.

Po drugem delu tekmovanja so namreč samo prva tri mesta iz skupine A2 vodile med najboljše.

Po točkah so bile na tretjem mestu izenačene ekipe Vipave, Ilirije A in Grosuplja. Tako je odločala razlika na medsebojnih tekmah, kjer so imele za las najboljšo razliko v koših z medsebojnih tekem igralke Vipave.

Ključna tekma je bila verjetno v Vipavi, kjer je ekipa nastopila v najboljši postavi, vendar imela res slab dan in visoko izgubila z rezultatom 77:55. Domačo medsebojno tekmo so naša dekleta kasneje zanesljivo dobile, a visokega poraza niso uspele nadoknaditi.

Po prekinitvi prvenstva zaradi epidemije koronavirusa so dekleta U15 tako zasedle 8. mesto.

Najboljše strelke ekipe so bile Ajda Kokovnik, Petja Belc in Ana Duščak. Največ točk v sezoni je dosegla Petja Belc, ki je dosegla 337 točk. Ana Duščak je dosegla 251 točk, Ajda Kokovnik pa 204 točke.

Vsa tri dekleta so tudi uvrščena med osem najboljših strelk v prvenstvu kategorije U15. Ajda je z 20,4 točke na tekmo zasedla peto mesto, Petja z 19,82 točke na tekmo je šesta, Ana pa z 19,31 doseženimi točkami na tekmo zaseda osmo mesto.

Pri izvajanju prostih metov so bila dekleta s 45,5-odstotnim metom slabša od slovenskega povprečja (49,6 %). Najboljša izvajalka prostih metov (po kriteriju KZS – udeležba na vsaj 50 % tekmah in v povprečju vsaj 4 poskuse na tekmo) je bila Ana Duščak, ki je z 58,72 % zasedla četrto mesto v državnem prvenstvu.

Predrag Radović, trener: V kategoriji U15 smo naredili kar nekaj pozitivnih premikov. Predvsem sem lahko zadovoljen zato, ker smo imeli samo 3 igralke letnika 2005, vendar so z njihovim dobrim pristopom in delom, lahko napredovale tudi mlajše igralke, ki so med sezono individualno izredno napredovale.

Lahko pohvalim vse punce za prizadevnost, željo in voljo do dela na treningih in tekmah. Sezono smo na žalost morali končati predčasno, vendar je zdravje na prvem mestu. Upam, da se bomo vsi skupaj hitro spet družili v telovadnicah.

Ajda Kokovnik, kapetanka: V letošnji sezoni smo ekipa U15 pokazale borbenost, željo, voljo in srce. Dobro smo se povezale tudi kot ekipa. Seveda pa na trenutke ni bilo vse popolno. Na nekaterih tekmah nam je popustila volja in zato smo igrale slabše. Včasih bi lahko tudi bolje sodelovale in si več podajale. Vedno pa je prostor za izboljšave, saj je vedno lahko boljše.