Generacija deklet letnika 2003 je pred štirimi leti v kategoriji U13 sodelovala na zaključnem turnirju, kjer so osvojila četrto mesto.

Od te generacije je ostalo v ekipi le še pet igralk letnika 2003, ki pa so imele letos veliko težav s poškodbami. Nika je zaradi težje poškodbe izpustila praktično celotno sezono. Tretjino sezone je izpustila tudi Eva, ki je bila poleti tudi v širšem izboru reprezentančne selekcije U16 za odhod na evropsko prvenstvo v Bolgarijo, kamor na koncu ni odpotovala.

Tako je bila ekipa večji del sezone na centrskih položaju precej oslabljena, saj so morale ključne vloge prevzeti mlajše igralke letnika 2004 in 2006.

Zaradi poškodb in ločenih treningov različnih generacij igralk, je ekipa predvsem v drugem delu tekmovanja prikazala precej neprepričljive predstave in ta del tekmovanja končala brez ene same zmage.

Ker se je treba na napakah nekaj naučiti, so se dekleta v tretjem delu vendarle zbrala, stopila skupaj in prikazala boljše igre ter dosegla tri zmage.

Za kadetinje je igralo 17 igralk, ki so skupaj dosegle 862 točk. Pet igralk je bilo letnika 2003, štiri so bile letnika 2004, dve letnika 2005, šest pa jih je bilo iz letnika 2006. Kar 15 igralk je doseglo vsaj eno točko na eni od tekem.

Vseh 16 tekem v sezoni sta odigrali Sara Omahen in Zala Tkalec. Eno tekmo so izpustile Naja Pečar, Tea Komadina, Lana Brezovar, Petja Belc in Tinkara Lavrič.

Najboljša strelka ekipe je bila Tinkara Lavrič, ki je dosegla 161 točk, od tega 18 zadetih trojk. Več kot 100 točk sta dosegli še Sara Omahen (105) in Eva Mrhar (112), ki je imela do poškodbe tudi najboljše povprečje danih košev na tekmo – 11,2.

Povprečni odstotek zadetih prostih metov v državnem prvenstvu je 63,3 %, ki ga je v tej ekipi presegla le ena igralka. Tinkara Lavrič je proste mete izvajala 64,1-odstotno, vse ostale igralke so bile pod slovenskim povprečjem. Še najbližje povprečju sta bili Eva Mrhar (60,5 %) in Naja Pečar (57,7 %).

Nekaj misli sta po končani sezoni strnila trener Predrag Radović in kapetanka ekipe Sara Omahen.

Predrag Radović, trener: Pred sezono je bil ključni cilj napredek vsake posamezne igralke in seveda tudi želja po čim boljšem rezultatu. Od kadetinj sem pričakoval več in to tako od posameznic kot timske igre. Na žalost se ni izšlo. Eden od razlogov so gotovo tudi poškodbe ključnih igralk, so pa zato mlajše punce dobile več priložnosti za igro.

Sara Omahen, kapetanka: Sezono smo dobro odigrale, včasih pa bi se lahko vseeno bolj potrudile, ker smo zmožne več. Drugače smo se kot ekipa dobro povezale, tudi mlajše so opravile svojo nalogo in se potrudile po svojih najboljših močeh. Vseeno pa bi kot ekipa lahko prišle do boljših rezultatov.