Če je v sezoni 2019/20 v mladinski ligi nastopalo 12 ekip, se je v tej sezoni za nastopanje v kategoriji U19 prijavilo le 10 ekip. Ekipa Pomurja je po korona premoru izstopila od tekmovanja.

Naše mladinke so dosegle eno zmago in doživele sedem porazov, kar je bilo na koncu žal dovolj samo za 9. oziroma zadnje mesto.

Pri tem pa je spodbuden podatek, da je nastopala mlada ekipa, ki bo v podobni zasedbi nastopila tudi v naslednji sezoni.

V ekipi je bilo 13 igralk med njimi tudi dve, ki sta ekipo okrepili na dvojno registracijo – Tine Vide (Ledita) in Ana Markovič (Domžale). Najmanj tekem sta odigrali Zala in Tinkara, ki sta bili odsotni zaradi zdravstvenih razlogov in na tem mestu obema želimo čim hitrejše okrevanje.

Punce sezone niso začele najbolj prepričljivo in so na prvih dveh tekmah izgubile proti Ježici in Iliriji. Sledil je dolg odmor zaradi zaprtja tekmovanj in tako so naslednjo tekmo odigrale šele 21. marca letos, ko so se doma prikazale v boljši luči in se odlično upirale ekipi Maribora.

Sledilo je še nekaj porazov, v predzadnjem krogu pa so dekleta vendarle okusila slast zmage. V domači dvorani so gostila ekipo Krke in ko je že vse kazalo, da bomo gledali podaljšek, je Ajda Kokovnik s trojko v zadnji sekundi prinesla nasmehe na obraze deklet.

Pogled na statistične podatke pove, da so dekleta prejela največ točk v ligi – 601 in dosegla 467 točk, kar je najmanj v prvi mladinski ligi. Največ točk je dosegla Eva Mrhar 134, Tina Vide jih je dosegla 83 in Ajda Kokovnik 52.

Na vseh osmih tekmah so nastopile samo tri igralke – Eva Mrhar, Tina Vide in Sara Omahen.

V devetih tekmah so dekleta zadela le tri trojke, kar je bistveno manj od povprečja lige. Tudi pri izkoristku prostih metov so bila manj uspešna od povprečnega dosežka mladinskih ekip. Na voljo so imela 199 prostih metov, zadela pa so jih 113. Največ prostih metov je zadela Eva Mrhar 35, z izkoristkom 71,4 %.

Slavko Dušak, trener: V tej sezoni smo v mladinski ligi odigrali samo 8 tekem. Ekipa je prikazala dobre igre, vendar se nam je poznalo, da smo bili mlajši od nasprotnih ekip. Pohvalil bi dekleta za borbo in prizadevnost na tekmah. Zahvalil bi se Tini Vide in Ani Markovič, da sta se priključili mladinski ekipi in nam pomagali po najboljših močeh tudi ob zaključku sezone, ko so nastale težave s poškodbami. Tinkari Lavrič želim čim hitrejšo in uspešno vrnitev po koše.

Eva Mrhar, kapetanka: Za nami je bila zelo čudna in nepredvidljiva sezona. Treningi so bili prekinjeni, s puncami smo kljub temu poskušale ujeti ritem, vendar nismo dosegle takih rezultatov kot bi si želele. Upam, da bo v prihodnji sezoni vse potekalo normalno in dosežemo boljše rezultate.