V februarju so naše članice odigrale kar 5 tekem.

Tule so reportaže, ki smo jih objavili z vseh tekem.

13. februar

Nocoj so naše članice kljub borbeni igri proti Ježici beležile poraz z 61 : 50.
Strelsko je bila najbolj razpoložena kapetanka Tinkara Zoran, ki je ekipi prispevala 19 točk, s 3 podajami pa je bila tudi najboljša podajalka. Lea Mehle je s tremi trojkami dosegla 9 točk. Eva Stefanoski je dosegla 6 točk, z 8 skoki pa je bila najboljša skakalka. Ana Hrbljan in Anita Merlak sta prispevali vsaka po 4 točke, Vanja Tajher 2 in Dunja Novovič 1.
Glavni strateg naše ekipe Slavko Duščak je po tekmi dejal:
“Tekmo smo odigrali dobro, vendar na trenutke nezbrano v obrambi, kar je prineslo nekaj lahkih košev nasprotni ekipi. Poznalo se nam je da nismo imeli vec razpolozenih igralk v napadu.”

17. februar

Članska ekipa na današnji tekmi proti Akson Iliriji ni dovolila, da bi Ljubljančanke na skupni lestvici v 1. SKL za ženske dodale dve točki. Začetek tekme so bolje začele Ilirjanke, ki so bile uspešne predvsem pri metu za tri točke, saj so jih v prvi četrtini zadele kar pet. Rezultat 6 : 21 konec prve četrtine naših deklet ni zmedel, do konca polčasa so zaostajala za 7 točk, v tretji minuti tretje četrtine pa so izenačila. Do konca tekme predvsem z odlično obrambo nasprotnicam niso dovolile presenečenj in tako zmagale s 67 : 55.
Tinkara Zoran in Lea Mehle sta bili najbolj razpoloženi za met. Vsaka je dosegla po 14 točk, Lea pa je s 6 skoki najboljša skakalka. Eva Stefanoski in Vanja Tajher sta dodali vsaka po 8 točk, Ana Hrbljan in Nika Kodelja vsaka po 7. Nika se je s 6 podajami izkazala kot najboljša podajalka. Jana Jurečič je dosegla 6 točk, Dunja Novovič 2 in Eva Mrhar 1.
Glavni trener Slavko Duščak je po tekmi za nas strnil dogajanje na igrišču:
” V tekmo smo šli preveč nervozno in bili neodločni v napadu. Do polčasa smo ujeli ritem in zmanjšali razliko. V tretji in četrti četrtini smo zelo dobro odigrali v obrambi, zadeli odprte mete in zasluženo zmagali. Čestitam puncam za zmago.”

20. februar

Danes je članska ekipa zabeležila drugo zaporedno zmago. V domači dvorani so premagale ekipo Maribora s 73 : 53. Glavni trener Slavko Duščak je za nas strnil vtise o igri naših deklet z naslednjimi besedami: “Tekmo smo odigrali na visokem nivoju in zaustavili njihove najboljše igralke. Zasluženo smo zmagali. Čestitke puncam za zmago.”
Tudi tokrat sta največ k rezultatu prispevali Tinkara Zoran 19 točk in Lea Mehle 18. Dunja Novovič jih je dosegla 8, Nika Kodelja 8, Jana Jurečič 7, Ana Hrbljan 6, Eva Mrhar 4 in Vanja Tajher 2. Najboljša podajalka je bila Nika s 6 podajami, po 8 skokov pa so dosegle Lea, Ana in Jana.
Čestitke članski ekipi za pomembno zmago. Naslednjič dekleta pod koše stopijo že v sredo v Slovenskih Konjicah.

24. februar

Naše članice so danes potovale v Slovenske Konjice, kjer so odigrale prestavljeno tekmo 2. kroga. Tekma je bila za naša dekleta zelo pomembna in mogoče je ta stres na igrišču prinesel dodatna nihanja pri njihovi igri. Za neuspeh smo se najbolj bali v prvi in tretji četrtini, pomembno pa je, da so do konca tekme dekleta nadoknadila vse zaostalo in 27 sekund pred koncem s trojko Lee Mehle povedla. Tako je bil rezultat ob pisku sirene 62 : 63 v korist naših deklet.
Strelsko je bila najbolj razpoložena Eva Stefanoski, ki je s 17 točkami in 13 skoki vpisala dvojnega dvojčka. Tinkara Zoran jih je dodala 16, Lea Mehle 11, Dunja Novovič 6 (5 asistenc), Nika Kodelja in Hana Kandus vsaka po 4, Jana Jurečič 3 in Ana Hrbljan 2.
Glavni trener Slavko Duščak je tekmo strnil z naslednjimi vtisi:
“Zelo težka tekma, ki se je odločala v zadnji četrtini. Skozi tekmo smo igrali toplo hladno. V zadnji četrtini pa smo odigrali dobro obrambo in zadeli met za zmago. Čestitam puncam za zasluženo zmago.”

27. februar

Če so se v sredo naša dekleta iz Konjic vrnila z zmago, se danes z zmago domov vračajo Konjičanke. Na povratni tekmi v Dvorani Brinje se je na igrišču odvijala borbena in napeta tekma. V prvi četrtini smo gledali izenačeno tekmo, ki vnaprej ni namigovala na zmagovalca. Naša dekleta so najbolje igrala v drugi četrtini in ob polčasu šla v garderobo z 10 točkami prednosti. Prednost so izgubila dve minuti pred koncem tretje četrtine, ko so nasprotnice prvič izenačile, do preobrata pa je nasprotnicam uspelo priti šele sredi zadnje četrtine. Naslednje minute so bile polne napetosti, hitrih akcij in izvajanj prostih metov. Pet sekund pred koncem tekme so nasprotnice vodile za dve točki in tekma je bila videti odločena. V teh petih sekundah pa je našim dekletom uspelo nemogoče. Po neuspelem metu Jane Jurečič je Tinkari Zoran uspelo pobrati žogo in zadeti koš v zadnji sekundi. V prav tako napetem podaljšku tekme so bile uspešnejše nasprotnice in tekmo zaključile z rezultatom 67 : 72 v svojo korist.
Na dekleta smo kljub porazu lahko vseeno ponosni, saj jih današnja tekma krasi s kar precej zadetimi koši v ključnih trenutkih tekme.
V naši ekipi se je pri metu najbolj izkazala kapetanka Tinkara Zoran. 22 točkam je dodala tudi 5 podaj. Jana Jurečič je k rezultatu prispevala 13 točk. Eva Stefanoski je z 12 točkami in 11 skoki tudi danes vpisala dvojnega dvojčka. Nika Kodelja je dosegla 8 točk, Ana Hrbljan 6, Vanja Tajher 3, Dunja Novović 2 in Hana Kandus 1.