Članska ekipa je bila v polfinalu pokala članic proti ekipi Triglava neuspešna. Na igrišču so dekleta sicer prikazala všečno igro, videli smo tudi nekaj čudovitih akcij.

Po odlični prvi četrtini, ko so naša dekleta zaostajala za eno točko, je sledilo preveč nihanj v igri. Usodna je bila predvsem druga četrtina, po kateri so nasprotnice šle v garderobo s 17 točkami prednosti. V nadaljevanju tekme so se naša dekleta nasprotnicam približala celo na 3 točke razlike, vendar jim preobrata ni uspelo narediti. Tako so zmago z rezultatom 51 : 62 slavile Kranjčanke.

Od naših deklet je bila z 22 točkami najbolj uspešna Tinkara Zoran. Nika Kodelja jih je dodala 10, Vanja Tajher 9, Jana Jurečič in Eva Stefanoski po 3, Lea Mehle in Dunja Novović po 2.

Slavko Duščak, trener ŽKK Grosuplja:
“Tekmo smo dobro odprli, saj smo sledili ritmu igre Triglava, v drugi četrtini pa v napadu nismo našli ustreznih rešitev in mislim, da je to odločilo tekmo, čeprav smo se v tretji četrtini vrnili v igro. V danih trenutkih bi morali pridobiti več tako imenovanih nikogaršnjih žog in biti bolj odločni v napadu, v tem primeru bi se tekma drugače odvijala. Čestitam Triglavu za uvrstitev v finale Pokala članic.”

Tinkara Zoran, kapetanka ŽKK Grosuplja:
“Igralke smo pričakovale zahtevno tekmo, a smo na začetku preveč mehko vstopile v srečanje, kar se je takoj poznalo na rezultatu. V tretji četrtini smo pokazale naš karakter, saj smo se vrnile v igro, vendar nam je na koncu vseeno zmanjkalo, da bi preobrnile rezultat. Vseeno smo zadovoljne z zaključkom naše sezone in čestitam Triglavu za uvrstitev v finale Pokala članic.”