Že ob koncu lanske sezone smo zapisali nekaj kritičnih misli ob organizacijskem nazadovanju tekmovanja U11, ki je bilo v številnih klubih še pred nekaj leti neusahljiv vir košarkaric, ki zadnja leta tvorijo jedro slovenskih ženskih reprezentanc.

Koronavirus je situacijo v zadnjem letu še poslabšal. Šole košarke po osnovnih šolah (pri nas in drugod po Sloveniji) že 16 mesecev ni, ravno toliko pa je minilo tudi od zadnjih tekem, ki so jih odigrale ekipe U11.

V Grosuplju pa obstaja tudi svetlejša plat zgodbe.

Kljub preprekam na poti so najmlajša dekleta pod vodstvom trenerke Ane Hrbljan pridno trenirala. Nekaj izkušenejših deklet (Neli, Stina, Julija in Neža) je dobilo priložnost za igro na tekmah ekipe U13. Medtem pa so Ana, Anabella, Brina, Gaja, Klementina, Manca, Marina, Mila, Naja, Vita Katarina in Zala pridno trenirale ter nabirala košarkarsko znanje, ki jim bo prav prišlo v naslednji – upajmo tudi tekmovalni – sezoni. Ob koncu sezone se je treningom pridružilo še nekaj novih deklet.

Za vztrajnost in trud na treningih si dekleta zaslužijo, da si njihovo sezono (od začetka do konca) ogledamo v slikovni predstavitvi.