Ekipa U13 je že tretjo leto zapored najbolje uvrščena selekcija v klubu in očitno prihajajo nove generacije uspešnih grosupeljskih košarkaric.

V sezoni 2020/21 so dekleta zaradi razmer in spleta nesrečnih okoliščin sicer odigrala samo 4 uradne tekme, na katerih so dosegla 3 zmage in enkrat izgubila. Ker so bila v zadnjem delu v skupini z manj ekipami, je to zadoščalo za uvrstitev na 8. mesto.

Pred sezono posebnih rezultatskih pričakovanj za selekcijo U13 ni bilo, saj je bilo v ekipi le pet igralk, ki so že okusile nastope v tej starostni kategoriji.

Na prvem turnirju v sezoni so bila dekleta prosta, ravno tako so bila prosta v prvem krogu mini pokala.

Drugi turnir je potekal v Grosuplju in je bil obenem tudi krst nove dvorane na Tovarniški. Pod taktirko odlične kapetanke Staše Belc so dekleta prikazala veliko borbenosti in na prvi tekmi ugnale Krko z rezultatom 39:30, na drugi pa Šentvid z 38:34.

Turnir je bil za številna dekleta nekaj posebnega saj so Živa, Neža in Hana odigrale sploh prvo košarkarsko tekmo, za mlade Neli, Stino, Lano in Lauro pa je bila to prva tekma v kategoriji U13.

Žal so morala kmalu po tekmi dekleta v karanteno, tako da se je sezona zanje prekinila še predno se je sploh dobro začela. Vendar trenerkama in dekletom to ni vzelo volje do dela in so že v sredini oktobra začele s treningi preko Zooma.

Digitalni treningi so trajali kar štiri mesece in sedem dni. V tem času so dekleta oddelala rekordnih 50 treningov na daljavo, za kar jim lahko samo čestitamo.

Ravno zaradi odnosa, ki so ga dekleta pokazala, je bila super novica, da so v skrajšanem nadaljevanju tekmovanja lahko odigrala še nekaj tekem.

Žal pa so odigrala le dve tekmi, saj so bila razvrščena v skupino s samo dvema nasprotnima ekipama, od katerih se je zmagovalka uvrstila na zaključni turnir najboljših.

Tekmo proti Litiji so dekleta zanesljivo dobila (50:16), o uvrstitvi na final 4 je odločala tekma proti Krki, ki se je končala z zmago Novomeščank z rezultatom 47:48. Igralke Krke so nato na zaključnem turnirju osvojila bronasto medaljo.

V prvem polčasu odločilne tekme so naša dekleta pokazala izjemno pogumno košarko in po kolektivni igri v napadu ter odlični obrambi prepričljivo vodila. Izkušene gostje, ki imajo veliko več tekmovalnih izkušenj, so do vodstva prišle šele v zadnjih sekundah tekme, zadnji koš naših deklet pa je prehitel pisk sirene.

Zaradi res majhnega števila tekem je ekipa ob koncu sezone odigrala še prijateljsko tekmo v Ljubljani, kjer so se dekleta pomerila z vrstnicami Ježice.

Med strelke se je v sezoni vpisala večina igralk, najboljša strelka in igralka ekipe pa je bila Staša Belc.

Mateja Pečar, trenerka: Na novo sestavljena ekipa je zahtevala veliko spoznavanja, pogovorov in prilagajanja, tako glede usklajevanja treningov, kot glede različnih ravni tehničnega in taktičnega znanja. Punce so pokazale, da so iz pravega testa in niso obupale med dolgo pavzo. Ravno nasprotno. Takoj, ko je bilo mogoče, smo se odpravile na pohod na bližnji hrib in kmalu tudi v dvorano. Dekleta so dokazala, da resen pristop na treningih prinaša rezultat. Vse skupaj bi si želele, da bi lahko odigrale kakšno tekmo več.

Staša Belc, kapetanka: Za nami je posebno leto. Dekleta so čez celo leto garala in pokazala velik napredek. Veselim se nove sezone z njimi.