V pretekli sezoni so dekleta ekipe U15 odigrala 8 tekem, na katerih so dosegla 5 zmag, trikrat pa so bila poražena. Na koncu je to zadoščalo za uvrstitev na 9. mesto.

Punce so s svojimi predstavami v preteklih letih nakazala, da imamo v klubu novo odlično in številčno generacijo mladih košarkaric. Zato je bilo pred sezono za pričakovati, da se bodo znova pognala v boj za najvišja mesta.

Začela so odlično s tremi zmagami proti Litiji, Krki B in Lediti. Že sredi oktobra pa so bili treningi in tekmovanja prekinjena. Mlajša dekleta so se sprva pridružila Zoom treningom ekipe U13, starejše so trenirale samostojno. V naslednjem obdobju se je ekipa pripravljala samostojno prek digitalnih kanalov.

Februarja so se dekleta vrnila v dvorano, vendar smo spomladi že vsi v klubu po malem obupavali nad nadaljevanjem sezone. A je posvetil žarek upanja tudi za tekme mlajših ekip. V maju 2021 se je tako sezona U15 končno lahko nadaljevala. Nasproti našim dekletom so stale močnejše nasprotnice kot jeseni.

Začetek nadaljevanja sezone ni bil najbolj obetaven. Najprej se je poškodovala kapetanka Ana, sledili so porazi proti Krki in dvakrat proti Iliriji, kar je dekleta oddaljilo od boja za najvišja mesta. Po zmagi v Litiji je obliž na pomladanski del prišel na zadnji tekmi, ko so dekleta pokazala odlično igro in premagala Krko v domači dvorani.

Najboljša strelka je bila Brina Sedminek, ki je dosegla 123 točk, 104 točke je dosegla Staša Belc, 101 točko pa Meta Zupančič. Najboljša strelka upoštevaje število odigranih tekem, je bila Ana Duščak, ki je dosegla 15 točk na tekmo, Staša Belc pa 14,9 točke na tekmo.

Največ prostih metov je izvajala Meta Zupančič (29), najboljša izvajalka prostih metov je bila Ana Duščak s 76,9-odstotnim metom. Dekleta so zadela 18 trojk, kar je nad povprečjem lige, največ jih je zadela Brina Sedminek (6).

Predrag Radović, trener: Po uspešnem startu v sezono se je tekmovanje ustavilo zaradi covida. Treningi so potem več mesecev potekali preko zooma. Dekleta so bila zelo prizadevna na treningih. Po ponovnem začetku se je tekmovanje začelo po novem sistemu tekmovanja. Dekleta so zelo dobro odigrala vse tekme, bila so zelo delovna na treningih, zato z moje strani velika pohvala. Zaradi poškodb nekaterih nosilnih igralk, se na žalost nismo uvrstili na final four. Zahvaljujem se klubu za odlične pogoje in za prenose tekem v živo. Zahvala tudi staršem za prevoze na treninge in tekme.

Ana Duščak, kapetanka: V zanimivi sezoni smo odigrale 8 tekem in večino treningov naredile preko zooma. Na svoje soigralke sem ponosna in se že veselim nove sezone brez poškodb.