KOMENTAR SEZONE, KI JE ZA NAMI

Pregled sezone članic 2019/2020

Sezono 2019/2020 smo vsi v klubu pričakovali dokaj optimistično, saj so se razmere v klubu glede na preteklo sezono precej izboljšale.

V klubu so ostale vse članske igralke, ki so že v sezoni 2018/2019 osvojile peto mesto v državnem prvenstvu. Po enoletni odsotnosti zaradi poškodbe se je vrnila Lea Mehle, vrnila se je tudi Jelica Petrović, ekipo pa so okrepile Tina More, Iva Ferencek in Aneja Einfalt.

Člansko ekipo sta še naprej vodila trener Slavko Duščak in njegov pomočnik Predrag Radović. Od začetka sezone je bil z ekipo tudi kondicijski trener Luka Trekman. Za zdravje naših igralk pa sta skrbeli Katarina in Anja.

 

Sezono so dekleta začela z dvema zmagama, proti Domžalam v domači dvorani in v gosteh pri Mariboru.

Sledila je domača tekma proti Ježici, ki so jo naša dekleta začela odlično, potem pa nekoliko popustila in zato celo tekmo lovila priključek. Ob koncu srečanja so bile nasprotnice srečnejše in spretnejše ter tekmo dobile s tesnim rezultatom 63:65.

Po gostujoči zmagi proti Iliriji se je čez 14 dni zgodba proti Lediti ponovila. Spet so naša dekleta dobro odigrala prvo četrtino, potem pa le malo popustila in zaradi tega spet celotno tekmo lovila priključek. Tudi tokrat žal neuspešno.

Na naslednji domači tekmi proti Triglavu se je ponovil vzorec s prvih dveh domačih tekem. Naše igralke so spet odigrale odlično tekmo, tokrat so vodile celo do konca tretje četrtine. V zaključku pa so popustile in prepustile zmago nasprotnicam.

 

Vsi ti porazi so očitno pri naši mladi ekipi pustili močan pečat, saj je bilo v nadaljevanju sezone veliko več nihanj in “nervoze” v ekipi. Takšen primer je gostujoča tekma proti Lediti, ki so jo naša dekleta začela sproščeno in vodila z rezultatom 18:13, nato pa nasprotnicam dovolile serijo 18:0 in tekma je bila izgubljena.

Vendar že pogled na seznam igralk vseh ekip v ligi pokaže, da smo imeli po tem, ko je klub zapustila Jelica Petrović, drugo najmlajšo ekipo v ligi, s povprečno starostjo pod 19 let. Vse ekipe, ki so na lestvici uvrščene pred našimi dekleti, imajo vsaj eno starejšo izkušeno igralko ali pa tuje okrepitve.

Glede na to, da je večina igralk že nekaj let skupaj in da so povečini nekdanje mladinske reprezentantke, verjamemo, da je čas na njihovi strani in da še zdaleč niso pokazale vsega, kar znajo.

 

V pretekli sezoni so do prekinitve prvenstva članice odigrale 23 tekem, na osmih tekmah so zmagale, na petnajstih izgubile in sezono, tako kot leto prej, končale na petem mestu.

Dosegle so 1.431 točk ali v povprečju 62,22 na tekmo, kar je peti dosežek v ligi. Pri skokih so bila dekleta še uspešnejša, saj so s 1.064 uspešnimi skoki druga najboljša ekipa v ligi.

Pregled ostalih statističnih podatkov pokaže, da je bilo v igri nekoliko preveč izgubljenih in premalo dobljenih žog. Ne najboljši odstotek meta in manjše število asistenc od povprečja v ligi pa lahko povežemo tudi s pomanjkanjem izkušenj. Vse to se je še najbolj pokazalo v odločilnih trenutkih tekem, kjer so izkušnje nasprotnicam prinesle odločilne točke in prevesile tehtnico na njihovo stran.

Največ minut na tekmo (32:11) je odigrala kapetanka Tinkara Zoran, ki je dosegla tudi največ točk (262). Največ skokov je zabeležila Meta Černač (152), največ asistenc pa je podelila Nika Kodelja (76), ki je odigrala največ minut v celi sezoni.

Obiskanost domačih tekem je bila boljša kot v preteklosti. Zagotovo si bomo sezono najbolj zapomnili po decembrski tekmi proti Iliriji, kjer se je na tekmi zbralo več kot 300 ljudi, kar je najboljši obisk rednega dela ženske košarkarske lige v zadnjih letih.

Tudi povprečni obisk tekem je bil dober in naš klub uvršča v sam vrh slovenske ženske košarke.

Če k temu dodamo, da smo v decembru poskrbeli za nove drese in drugo športno opremo za celotno člansko ekipo in njihove spremljevalce, potem si lahko le želimo, da bo kriza, ki jo je povzročil korona virus, pustila čim manj posledic tako v naši ekipi kot v slovenskem športu.

Slavko Duščak, trener: Zaradi trenutnih razmer smo ligo članic predčasno končali in zasedli 5. mesto. Kot mlada ekipa smo na tekmah s kakovostnejšimi ekipami odigrali s prevelikimi nihanji in le v prvem delu tekmovanja slediti začrtanemu cilju. V ligi za prvaka smo odigrali pod svojimi zmožnostmi in nismo bili konkurenčni nasprotnim ekipam.

Kot trener sem z ekipo zadovoljen, sem pa pričakoval in upal, da bomo letos lahko naredili korak naprej v končni razvrstitvi. Igralke so naredile napredek v svoji igri, ampak v športu ni bližnjic, kar se nam je poznalo na tekmah s kvalitetnejšimi ekipami.

Zahvalil bi se predsedniku Daretu in upravi, ki so nam omogočili, da smo imeli dobre pogoje za treninge. Zahvaljujem se tudi sodelavcem Radetu, Luki in Anji.

Tinkara Zoran, kapetanka: Na žalost smo že tako kratko sezono zaključili predčasno. Končale smo na 5. mestu, čeprav bi si želele kakšnega mesta več. Škoda, da nismo prvenstva zaključili z domačo tekmo, ampak nimamo kaj. Upam, da se razmere čim prej izboljšajo in se tako vrnemo nazaj v dvorano.

 

PREGLED SEZONE U19

Še preden se je začela sezona mladink, smo poleti z navdušenjem spremljali naši reprezentantki Anito Merlak in Tino Vide, ki sta se z dekleti U18 borili na evropskem prvenstvu divizije B v Skopju. Z reprezentanco je bila na prvenstvu tudi naša fizioterapevtka Anja.

 

Že pred začetkom sezone smo tudi vedeli, da je zaradi ne najbolj posrečenega sistema tekmovanja pri mladinkah, kjer je žreb izjemnega pomena, napredovanje lahko precej težavno. Našim mladinkam se je že drugo leto zapored pripetilo, da sta v tričlanski skupini na nasprotni strani stali dve močni ekipi, ki sta se vse do zadnjega borili za uvrstitev na zaključni turnir.

Zato je bila uvrstitev na eno od prvih dveh mest v prvem delu tekmovanja, ki zagotavljata uvrstitev med 8 najboljših in še več kakovostnih tekem, zelo težka naloga za našo mlado ekipo.

Žreb je hotel, da so dekleta le s tremi porazi sezono zaključila na 9. mestu med dvanajstimi ekipami. Usodna je bila že prva tekma v Slovenskih Konjicah, kjer so dekleta izgubila s preveliko razliko, zato je bila domača zmaga proti Konjicam le simbolnega pomena.

 

V drugem delu tekmovanja so dekleta premagala Krko, Vipavo in Ježico modre. Omembe vredna je zmaga v Novem mestu, ki jo je zaradi bolezni in poškodb odigralo le pet deklet. Anita, Zala, Lana, Tinkara in Sara se niso predale. Na igrišču so zdržale celo tekmo in jo dobile z rezultatom 23:43.

 

Po poškodbah Pie Fistrović in Ive Ferencek so poleg najizkušenejših igralk kapetanke Anite Merlak in Tine Vide, večino sezono igrale mlajše kadetinje. Če smo še bolj natančni, sta bili v ekipi le dve igralki izhodnega letnika mladink, vse ostale bodo vsaj še eno leto igrale mladinsko kategorijo, polovica ekipe še tri leta.

Vseh 10 tekem v sezoni so poleg Tine in Anite odigrale še Eva Mrhar, Tinkara Lavrič, Sara Omahen in Zala Tkalec. Tekmo manj sta odigrali Lana Brezovar in Naja Pečar.

Najboljša strelka ekipe in tudi državnega prvenstva U19 je bila Tina Vide, ki je dosegla 241 točk ali 24,1 točke na tekmo.

Druga najboljša strelka je bila Anita Merlak s povprečjem 10,1 točke na tekmo, tretja strelka ekipe pa je bila Tinkara Lavrič z 9,7 točke na tekmo.

 

 

Slavko Duščak, trener: Ekipo mladink so letos sestavljale večinoma punce mlajših letnikov, izhodni letnik sta bili Anita Merlak in Pia Fistrovič. V začetnem delu prvenstva smo bili v skupini z zelo dobrima ekipama, ki sta na koncu zasedli 3. in 6. mesto. Dosegli smo eno zmago in se nismo uvrstili v ligo za prvaka. V drugem delu tekmovanja smo odigrali šest tekem in zmagali vse z veliko razliko.

Punce so pokazale, da lahko igrajo z najboljšimi ekipami v Sloveniji in so naredile napredek v igri. Potrebno pa je še veliko ur treninga in učenja košarkarskih prvin.

Kot trener mladink sem z rezultatom zadovoljen in želim Aniti in Piji, ki sta končali z mladinsko selekcijo, srečno in predvsem samozavestno pot tudi pri članicah.

Hvala staršem za podporo in vse prevoze na gostujoče tekme.

 

Anita Merlak, kapetanka: V prvem delu tekmovanja letošnje sezone smo bile v skupini z dvema močnejšima ekipama, od katerih se je ena uvrstila na F4, druga pa je zasedla 6. mesto. Zato smo v drugem delu nazadovale v slabšo skupino. Ekipa je bila sestavljena iz dveh mladink, ostala dekleta pa so bile kadetinje.

Ker praktično ne treniramo skupaj, so se že na začetku pojavile razlike v načinu igre, vendar so bile punce zelo vztrajne in željne napredka, zato smo drugi del tekmovanja uspele zmagati vse tekme in si na koncu prislužile 9. mesto. Letos sem zadnjič zaigrala kot mladinka, zato želim dekletom, da drugo leto gradijo na tem, kjer smo letos končale in vso srečo v prihodnji sezoni!

PREGLED SEZONE U17

Generacija deklet letnika 2003 je pred štirimi leti v kategoriji U13 sodelovala na zaključnem turnirju, kjer so osvojila četrto mesto.

Od te generacije je ostalo v ekipi le še pet igralk letnika 2003, ki pa so imele letos veliko težav s poškodbami. Nika je zaradi težje poškodbe izpustila praktično celotno sezono. Tretjino sezone je izpustila tudi Eva, ki je bila poleti tudi v širšem izboru reprezentančne selekcije U16 za odhod na evropsko prvenstvo v Bolgarijo, kamor na koncu ni odpotovala.

Tako je bila ekipa večji del sezone na centrskih položaju precej oslabljena, saj so morale ključne vloge prevzeti mlajše igralke letnika 2004 in 2006.

 

Zaradi poškodb in ločenih treningov različnih generacij igralk, je ekipa predvsem v drugem delu tekmovanja prikazala precej neprepričljive predstave in ta del tekmovanja končala brez ene same zmage.

Ker se je treba na napakah nekaj naučiti, so se dekleta v tretjem delu vendarle zbrala, stopila skupaj in prikazala boljše igre ter dosegla tri zmage.

Za kadetinje je igralo 17 igralk, ki so skupaj dosegle 862 točk. Pet igralk je bilo letnika 2003, štiri so bile letnika 2004, dve letnika 2005, šest pa jih je bilo iz letnika 2006. Kar 15 igralk je doseglo vsaj eno točko na eni od tekem.

Vseh 16 tekem v sezoni sta odigrali Sara Omahen in Zala Tkalec. Eno tekmo so izpustile Naja Pečar, Tea Komadina, Lana Brezovar, Petja Belc in Tinkara Lavrič.

Najboljša strelka ekipe je bila Tinkara Lavrič, ki je dosegla 161 točk, od tega 18 zadetih trojk. Več kot 100 točk sta dosegli še Sara Omahen (105) in Eva Mrhar (112), ki je imela do poškodbe tudi najboljše povprečje danih košev na tekmo – 11,2.

 

Povprečni odstotek zadetih prostih metov v državnem prvenstvu je 63,3 %, ki ga je v tej ekipi presegla le ena igralka. Tinkara Lavrič je proste mete izvajala 64,1-odstotno, vse ostale igralke so bile pod slovenskim povprečjem. Še najbližje povprečju sta bili Eva Mrhar (60,5 %) in Naja Pečar (57,7 %).

Nekaj misli sta po končani sezoni strnila trener Predrag Radović in kapetanka ekipe Sara Omahen.

Predrag Radović, trener: Pred sezono je bil ključni cilj napredek vsake posamezne igralke in seveda tudi želja po čim boljšem rezultatu. Od kadetinj sem pričakoval več in to tako od posameznic kot timske igre. Na žalost se ni izšlo. Eden od razlogov so gotovo tudi poškodbe ključnih igralk, so pa zato mlajše punce dobile več priložnosti za igro.

Sara Omahen, kapetanka: Sezono smo dobro odigrale, včasih pa bi se lahko vseeno bolj potrudile, ker smo zmožne več. Drugače smo se kot ekipa dobro povezale, tudi mlajše so opravile svojo nalogo in se potrudile po svojih najboljših močeh. Vseeno pa bi kot ekipa lahko prišle do boljših rezultatov.

 

 

PREGLED SEZONE U15

V kategoriji U15 igrajo dekleta letnika 2005 in mlajše. V klubu smo imeli pred sezono le štiri igralke tega letnika, s tem, da je Maša začela trenirati šele pred dobrim letom. V novembru pa se je še »Zoki« odločila, da po kar nekaj letih treniranja zaključi z igranjem košarke.

Tako so breme nase prevzele mlajše igralke letnikov 2006, 2007 in 2008, ki so svojo priložnost dobro izkoristile.

 

Vseh 18 tekem v sezoni je odigrala Dunja Marić, po tekmo manj pa Petja Belc, Sara Žnidaršič, Sara Špari Leben in Brina Sedminek. Kapetanka Ajda Kokovnik je zaradi poškodbe odigrala samo 10 tekem, Ana Duščak pa 13 tekem.

Ne glede na vse pa je starejšim deklicam ekipe U15 zmanjkal samo EN KOŠ na tekmi proti Vipavi ali ENA TROJKA proti Iliriji, da bi se uvrstile med 6 najboljših ekip v državi in se borila za uvrstitev na zaključni turnir.

Po drugem delu tekmovanja so namreč samo prva tri mesta iz skupine A2 vodile med najboljše.

Po točkah so bile na tretjem mestu izenačene ekipe Vipave, Ilirije A in Grosuplja. Tako je odločala razlika na medsebojnih tekmah, kjer so imele za las najboljšo razliko v koših z medsebojnih tekem igralke Vipave.

Ključna tekma je bila verjetno v Vipavi, kjer je ekipa nastopila v najboljši postavi, vendar imela res slab dan in visoko izgubila z rezultatom 77:55. Domačo medsebojno tekmo so naša dekleta kasneje zanesljivo dobile, a visokega poraza niso uspele nadoknaditi.

 

Po prekinitvi prvenstva zaradi epidemije koronavirusa so dekleta U15 tako zasedle 8. mesto.

Najboljše strelke ekipe so bile Ajda Kokovnik, Petja Belc in Ana Duščak. Največ točk v sezoni je dosegla Petja Belc, ki je dosegla 337 točk. Ana Duščak je dosegla 251 točk, Ajda Kokovnik pa 204 točke.

Vsa tri dekleta so tudi uvrščena med osem najboljših strelk v prvenstvu kategorije U15. Ajda je z 20,4 točke na tekmo zasedla peto mesto, Petja z 19,82 točke na tekmo je šesta, Ana pa z 19,31 doseženimi točkami na tekmo zaseda osmo mesto.

 

Pri izvajanju prostih metov so bila dekleta s 45,5-odstotnim metom slabša od slovenskega povprečja (49,6 %). Najboljša izvajalka prostih metov (po kriteriju KZS – udeležba na vsaj 50 % tekmah in v povprečju vsaj 4 poskuse na tekmo) je bila Ana Duščak, ki je z 58,72 % zasedla četrto mesto v državnem prvenstvu.

Predrag Radović, trener: V kategoriji U15 smo naredili kar nekaj pozitivnih premikov. Predvsem sem lahko zadovoljen zato, ker smo imeli samo 3 igralke letnika 2005, vendar so z njihovim dobrim pristopom in delom, lahko napredovale tudi mlajše igralke, ki so med sezono individualno izredno napredovale.

Lahko pohvalim vse punce za prizadevnost, željo in voljo do dela na treningih in tekmah. Sezono smo na žalost morali končati predčasno, vendar je zdravje na prvem mestu. Upam, da se bomo vsi skupaj hitro spet družili v telovadnicah.

Ajda Kokovnik, kapetanka: V letošnji sezoni smo ekipa U15 pokazale borbenost, željo, voljo in srce. Dobro smo se povezale tudi kot ekipa. Seveda pa na trenutke ni bilo vse popolno. Na nekaterih tekmah nam je popustila volja in zato smo igrale slabše. Včasih bi lahko tudi bolje sodelovale in si več podajale. Vedno pa je prostor za izboljšave, saj je vedno lahko boljše.

 

PREGLED SEZONE U13

Ekipo U13 je pred sezono prevzela trenerka Mateja Pečar, ki se je po dolgih letih trenerskega počitka, v letu 2019 vrnila na trenersko klop.

Pred sezono se je šesterici izkušenih igralk, ki imajo za seboj že nekaj let treningov, pridružilo kar 6 igralk letnika 2007, ki so šele v tej sezoni naredile prve košarkarske korake. Tej dvanajsterici se je na treningih in tekmah pridružilo še nekaj mlajših perspektivnih igralk in tako se je za košarkarsko žogo v tej ekipi podilo med 15 in 20 dekleti.

 

Začetek sezone pa je za to ekipo vseeno prišel nekoliko prehitro. Dekleta so na prvi domači pokalni tekmi proti Ines ŠD Tabor Žiri po samo treh tednih skupnih treningov pokazale dobro predstavo v prvih treh četrtinah in bile povsem izenačene s precej izkušenejšo ekipo iz Škofje Loke. V zadnji četrtini so naše punce žal popustile in gostje so zasluženo napredovale v nadaljnje tekmovanje.

Slovenski pregovor pravi, da je veriga tako močna kot je močan njen najšibkejši člen. Tega reka so se dekleta zavedale, se zelo povezale med seboj, se bodrile in trdo trenirale.

Napredek je bil viden že na naslednjih tekmah, ko so nanizale kar 9 zaporednih zmag. Premagale so Ledito, Črnomelj in Triglav po dvakrat ter Krko, Pivko in Vipavo.

Žal pa je sledilo obdobje, ko so se v ekipo prikradle bolezni in nekaj težjih poškodb, zato je trenerka Mateja za januarske tekme komaj zbrala 12 igralk. Posledično so sledili štirje porazi, vendar so dekleta na vseh tekmah, razen na eni, pokazala veliko znanja in borbenosti ter tekme izgubile dobesedno v zadnjih minutah.

Na zadnjem turnirju v marcu je bila ekipa končno zbrana v skoraj popolni zasedbi, manjkala je le še ena poškodovana igralka. V napeti in izenačeni prvi tekmi so dekleta premagala do takrat še nepremagano Akson Ilirijo. V drugi tekmi pa so dekleta z visoko zmago s 54:39 premagala Ines ŠD Tabor Žiri, ki jih je izločil v prvem krogu pokala.

 

Kot se je čez nekaj dni izkazalo, je bila zaradi epidemije koronavirusa, to tudi zadnje tekma ekipe v sezoni 2019/2020. Ne glede na to, da so si dekleta želela trenirati in igrati še naprej, ter se boriti za najvišja mesta, je tudi pogled na administrativno lestvico ob prekinitvi prvenstva več kot odličen, saj so dekleta zasluženo osvojila 4. mesto.

S tem pa sezone za dekleta še ni konec. Medsebojno povezanost in strast do košarke dokazujejo večkrat tedensko, ko opravljajo treninge na daljavo.

 

Igralke ekipe U13 so na 16-ih tekmah dosegle 840 točk oziroma 52,5 točke na tekmo, kar jih po strelski učinkovitosti uvršča na tretje mesto med vsemi 28 ekipami. Prejele pa so 574 točk ali 35,87 točke na tekmo, kar je nekoliko slabše in jih uvršča tik za najboljše.

Najboljša strelka je bila Staša Belc, ki je dosegla 239 točk. Sledijo Brina Sedminek in Sara Špari Leben s 142 točkami ter Meta Zupančič s 132 točkami. Ostale igralke so dosegle naslednje število točk: Teja Verbančič – 64, Nina Jančar Debevec – 33, Manca Mehle – 19, Eva Podržaj – 16, Teja Zajc – 13, Tisa Lombar in Hana Zelnikar – 10, Tjaša Pajk – 7, Eva Smrke in Lana Knez – 4, Pina Klara Zadravec – 3 in Lea Podlipec 2. Za ekipo U13 so igrale še Laura Škerl, Nika Žalac in Ana Šturm.

Mateja Pečar, trenerka: Za našo ekipo je letos pestro leto in vsem nam je žal, da se je sezona predčasno končala. Hvala vodstvu kluba za zaupanje in hvala moji družini za podporo. Vesela sem za vse nove izkušnje, spoznanja in poznanstva, ki sem jih pridobila tekom sezone.

Zanimivo je, da sem pred 16-imi leti zaradi nosečnosti prekinila trenersko kariero z uvrstitvijo deklet U13 na F4, kjer smo osvojile 4. mesto in zgodba se je letos s četrtim mestom ponovila.

O delu z dekleti pa verjetno največ pove dejstvo, da sem komaj čakala vsak trening in sem z veseljem popoldneve in vikende preživljala z njimi v dvoranah. Ni pomembno samo to, da so na igrišču napredovale v tehničnem in taktičnem znanju, ampak je pomembno, da so se povezale kot ekipa in da se niso nikoli predale, čeprav smo imeli kar nekaj težav s poškodbami.

Hvala tudi staršem, ki so nam stali ob strani in vedno našli spodbudno besedo, tudi takrat, ko vse ni šlo po načrtu.

Sara Špari Leben, kapetanka: Letošnja sezona je bila zelo pestra in polna nepričakovanih dogodkov. Na začetku sezone se je ekipi priključilo veliko novih igralk in nihče ni pričakoval, da bomo kot pomlajena ekipa prišle tako daleč. Prva pokalna tekma v letošnji sezoni ni bila tako dobra. Me še nismo bile uigrane, nasprotna ekipa pa je bila, zato je sledil poraz. In kot je rekla naša trenerka Mateja, slab začetek, dober konec in tako je tudi bilo.

Napredovale smo iz tedna v teden in zmagovale. Zdi se mi, da je v naši ekipi še veliko prostora za napredek. V obrambi je bilo pri nekaterih preveč favlov, v napadu pa bi si poleg organizatork napadov večkrat morale upati iti na koš tudi druge. V naslednji sezoni je potrebno tudi izboljšati »šut« na koš. Tudi metanje prostih metov nam ni šlo najboljše. Zdi se mi, da bi potrebovale malo več zaupanja vase, da zmoremo in zaupati ena drugi, da se vedno trudimo po najboljših močeh, tudi takrat, ko nam ne gre najbolje.

Kljub številnim novim igralkam in slabšemu začetku je bilo čutiti ekipni duh, saj smo se z novimi igralkami hitro ujele. Všeč mi je, da so soigralke treninge jemale resno in so prihajale točno. Če ne bi bilo poškodb in bolezni, in bi bile še malo bolj pogumne, bi lahko zmagale še kakšno tekmo več. Upam, da soigralke ne bodo obupale nad košarko zaradi odpovedi treningov in tekem. Želim si, da bi pri košarki vztrajale še naprej in da nam to, da moč, da bomo naslednje leto še boljše.

 

PREGLED SEZONE U11

 

Pred sezono smo si v klubu zadali precej ambiciozne cilje pri delu z mladimi. Veliko časa, denarnih sredstev in energije smo vložili v pripravo različnih predstavitvenih kampanj.

Že junija 2019 smo od KZS in FIBE prejeli veliko predstavitvenega materiala, ki smo ga razdelili po šolah. Tudi v septembru smo nadaljevali s predstavitvijo Šole košarke po Grosupeljskih šolah, ki jo že leta izvajamo skupaj z moškim KK Grosuplje. Organizacijo šole košarke je z lanskim letom prevzel naš nekdanji trener Tilen Hojč. Ob vhodu v Grosuplje je fante in dekleta pričakal velik reklamni pano, veliko letakov se je razdelilo po šolah in na septembrski prireditvi Grosuplje v jeseni.

Kot smetana na torti pa smo pripravili tudi posebno video košarkarsko razglednico Grosuplja, ki je dekleta vabila na treninge košarke.