Predstavljamo trenerje in naše ekipe

U20

JANI

V športu smo si klubi pogosto na nasprotnih bregovih in vsak zagovarja svoj prav.

 

Pametno in pogumno, predvsem pa v interesu deklet, ki se ukvarjajo s košarko, pa je, da znamo tudi stopiti skupaj. Sodelovanje med klubi namreč lahko prinese korist vsem.

 

Tako bo naša ekipa v tekmovanju »mlajših članic« v sezoni 2022/23 nastopala pod imenom Grosuplje – Ledita, saj smo z Žensko košarkarsko društvo Ledita dosegli dogovor, da bomo združili moči in dekletom omogočili nastopanje v njim primerni starostni kategoriji.

 

Ekipo U20 bo vodil Jani Kuclar, ki je nekdanji košarkar. V preteklosti je deloval v mlajših kategorijah Ježice, Ledite in Ilirije. Letos pa vstopa v drugo sezono kot trener članske ekipe Tosama Ledite.

 

Dekleta bodo prvo tekmo odigrala 25. septembra, ko se bodo v Škofji Loki pomerila proti Domelu. Sledijo tekme proti Domžalam, Mariboru, Triglavu, Ježici in Iliriji.

 

Ker so praktično skoraj vse igralke letnika 2004 in mlajše, bodo v tej starostni kategoriji lahko nastopala še dve sezoni in prepričani smo, da nas že letos ne bodo razočarala.

 

 

U16

Mateja

Ekipa U16 je s treningi začela že v začetku avgusta, tako da bodo dekleta novo sezono pričakala dobro pripravljena.

 

Pod vodstvom Mateje Pečar, ki trenersko delo v našem klubu opravlja že četrto sezono, redno vadi 18 deklet. Na treningih dekletom svoje sveže pridobljeno znanje predaja tudi Naja Pečar.

 

Dekleta v prvem delu tekmovanja U16 čakata ekipi Litije in Ježice A, tekmovanje pa začenjajo 25. septembra. V nadaljevanju prvenstva čaka ekipo igranje v vzhodni skupini, kjer bo sodelovalo kar 7 od 10 najboljših ekip lanskega prvenstva U15.

 

Ne glede na precej težak razpored bodo dekleta na vseh tekmah gotovo dala vse od sebe, saj jih krasi izjemen ekipni duh, kar potrjuje kombinacija smeha, zabave in trdega dela na in ob njihovih treningih.

 

 

U14

DUSAN

Tekmovanje v starostni kategoriji U14 ima že po tradiciji največ prijavljenih ekip in tako bo tudi letos, ko v prvenstvu sodeluje 28 ekip.

 

Naša dekleta se bodo v prvem delu tekmovanja pomerila proti Krki, Litiji in Črnomlju, vendar jih pred začetkom prvenstva čaka še pokalno tekmovanje. Tako kot zadnja tri leta nam tudi letos pokalni žreb ni bil najbolj naklonjen in ekipo že v soboto, 17. septembra, ob 10. uri v Novem mestu čaka tekma proti Krki.

 

Ekipa U14 je sestavljena iz nekaj izkušenejših igralk, večina deklet pa je mlajša in bo še leto ali dve lahko igrala tudi kategorijo U12, ki s tekmovanji običajno začne nekoliko kasneje – v začetku koledarskega leta. Razlika v letih se bo na tekmah seveda poznala, vendar so mlajša dekleta že lani pokazala, da so pogumna in se brez težav borijo tudi s starejšimi.

 

Trenersko vlogo ekipe U14 je prevzel Dušan Adamovič, ki je nekdanji košarkar Litije, Zagorja, Rudarja, Murske Sobote in Medvod, bil pa je tudi član mladinske reprezentance. Po nekajletnem premoru se namesto na igrišče vrača ob parket in mu pri tem želimo veliko uspeha. Pri delu mu bo pomagala Sara Omahen.

 

 

ŠOLA KOŠARKE IN MLAJŠE EKIPE

NAJA in SARA

Pravijo, da prvega ne pozabiš nikoli. Tudi trenerja ne ???? Mnogi športniki se tako z veseljem spominjajo trenerja, ki jim je pokazal pot v lepote športa, s katerim se ukvarjajo.

 

Za prve korake deklet v košarkarski svet bosta v našem klubu letos skrbeli Naja Pečar in Sara Omahen.

 

Obe dekleti sta že 10 let igralki našega kluba, obe sta bili tudi kapetanki svojih ekip. Kljub temu da je pred njima odgovorna naloga, imata veliko željo in občutek za delo z najmlajšimi, tako da ne dvomimo v njuno uspešnost.

 

Pri delu v šoli košarke, ki se po dveh letih premora zaradi epidemije koronavirusa vrača v šole, pa bodo poleg Naje in Sare, sodelovali še Peter, Marko, Martin in Mateja.

 

 

TRENERJA ZA INDIVIDUALNO DELO

JAN MATIC

Kondicijska priprava postaja vedno bolj pomemben dejavnik uspešnosti športnikov, predvsem pa ima pomembne učinke pri preventivnem delovanju proti športnim poškodbam.

 

Tudi v našem klubu je bilo lani v mladinskih ekipah veliko preveč poškodb. Zaradi tega smo trenerski ekipi priključili kineziologa in fizioterapevta Matica Tratnika. Matic ima veliko izkušenj pri delu s športniki, skrbi tudi za pripravo slovenske reprezentance v deskanju na snegu.

 

Pri razvoju vsake košarkarice pa ni pomembna samo kondicijska in taktična ekipna priprava. Pomembno je tudi maksimalno razviti njihovo tehnično znanje, kjer bo letos dekletom v veliko pomoč Jan Mesić, ki je priznan strokovnjak na področju individualnega dela s košarkarji in košarkaricami.

 

Matic in Jan, dobrodošla v našem klubu.