PREGLED PRVEGA DELA SEZONE 2022 / 23

Dekleta ekipe U20 so odigrala prve tri tekme. Če smo na prvi tekmi videli precej nepovezano igro, je bilo na drugi tekmi že bolje. Na tretji tekmi so dekleta v večjem delu tekme prikazala zelo dobro predstavo in bile povsem enakovredna ekipi Triglava. Prepričani smo, da bo ekipa, ki se šele dobro spoznava, kmalu okusila tudi slast prve zmage. Prva priložnost za zmago bo že 9. novembra, ko se bodo dekleta v domači dvorani pomerila proti Domelu. Strelsko je bila doslej najbolj razpoložena Gaja (34 točk), sledijo Tea in Eva Zoja (31), Naja (24), Ana (19), Katja (12), Sara (6) in Eva (3).

 

Ekipa U16 je v sezono stopila precej oslabljena, zato je sezona namenjena predvsem razvoju individualnih sposobnosti igralk in pridobivanju tekmovalnih izkušenj. Posledično so bila v prvem delu sezone v njihovih predstavah prisotna nihanja, vendar borbenosti in dobre volje ni manjkalo. Nagrada za vložen trud na treningih je prišla v obliki uvrstitve med najboljših 16 ekip. V drugem delu sezone se bodo dekleta pomerila v izjemno močni vzhodni skupini, kjer je zbrana večina najboljših ekip te generacije – lanski prvak Janina, tretjeuvrščena Krka, s četrtouvrščeno Ježico pa so dekleta že odigrala dve težki tekmi. Od najboljših ekip jih v nadaljevanju čakajo še Celje, Maribor in Jelša, nekoliko lažje delo jih čaka na tekmi s Črnomljem.

 

Pozitivno nas je presenetila ekipa U14, kjer se ključnim igralkam pozna, da so že nekaj let v trenažnem procesu s starejšo generacijo deklet. Bogate izkušnje so dekleta izkoristila in se z zmago na odločilni tekmi v Litiji zavihtela v nadaljevanje, kjer se bodo borila za uvrstitev med 12 najboljših. V skupini, kjer je potekal troboj ekip, so dekleta na koncu zasedla drugo mesto. Medsebojni rezultati sodelujočih ekip iz prvega dela se prenašajo naprej, zato zaradi porazov s Krko s seboj v nadaljevanje prinašajo dva poraza oziroma dve točki. Tako kot starejše kolegice tudi ekipo U14 čakajo v nadaljevanju nasprotniki, ki so na papirju večinoma močnejši. V drugi del tekmovanja s seboj prinašajo dve zmagi in štiri točke Celje, Janina, Maribor in Krka, brez zmage pa so se v nadaljevanje uvrstile še ekipe Jelša, Konjice in Domžale.

 

Na prijateljski tekmi v Novem mestu smo lahko spremljali tudi dekleta ekipe U12, ki sicer trenira v dveh ločenih skupinah. Izkušenejša dekleta že celo sezono trenirajo s starejšimi dekleti in od njih lahko pričakujemo, da bodo prevzela vajeti igre v svoje roke na tekmah, ki se začnejo v začetku naslednjega koledarskega leta. V drugi skupini deklet so predvsem začetnice, ki že hitro napredujejo in bodo do prvih pravih tekem pripravljene, da pokažejo pridobljeno znanje.

 

Delo z najmlajšimi je spet steklo tako kot smo vajeni iz časov pred epidemijo koronavirusa. Šola košarke poteka na sedmih osnovnih šolah, kjer se brusijo novi košarkarji in košarkarice, ki bodo v naslednjih letih poskrbeli, da se bo tradicija košarke v Grosuplju lahko nadaljevala. Razvoj najmlajših fantov in deklet bomo že med sezono lahko spremljali na turnirjih šole košarke, ki se začnejo že kmalu.