Sezona je končana

S treningi in tekmami so zaključile vse naše ekipe in tako je sezona 2021/22 uspešno zaključena.

 

Kot zadnje so “moker” trening izvedle punce naše najmlajše ekipe U11. Ekipa, ki je bila več kot dve leti brez nastopov zaradi epidemije koronavirusa, je sezono tekmovalno zaključila na najlepši možen način, z zmago proti Cerknici.

Na turnirju na Rakeku je bila v prvi tekmi boljša Vipava, proti domačinkam pa so se izkazale naše punce in danes pod vodstvom trenerke Naje prišle do tretje letošnje zmage.
Glede na to, da sta v ekipi le dve igralki letnika 2010 in je večina igralk dve leti mlajša, je končni izplen treh zmag iz dvanajstih tekem zelo dober. Pri tem velja še dodati, da so skoraj na vseh tekmah dobila vsaj eno četrtino. Kljub mladosti so naša dekleta prikazala precej košarkarskega znanja, predvsem pa jih moramo pohvaliti za borbenost in ekipni duh.

 

Dekleta U13 so sezono zaključila s tretjo zaporedno zmago. Po zmagah proti Domžalam in Konjicam, so bila na zadnji tekmi boljša tudi od Krke.
Sezono si bomo zapomnili po številnih prestavljenih tekmah in iskanju ustreznega števila igralk pri večini ekip. Glede na to, da je polovica naše ekipe sestavljena v zadnjem letu ali dveh, smo veseli njihovega napredka in številčnosti, saj je bila tudi danes klop skoraj premajhna za vse igralke.
Pod vodstvom odlične kapetanke Staše Belc, ki je bila tudi najboljša strelka prvenstva U13, so dekleta tudi proti najboljšim ekipam pokazale kar nekaj dobrih predstav. Tri ključne tekme v drugem delu so žal tesno izgubila, na koncu so tako osvojila 9. mesto.

 

Sezono so z zmago zaključila dekleta ekipe U15, ki so se tako pridružila uspešnemu zaključku ekip U11 in U13, ki so jih na zadnji tekmi v velikem številu podpirala s tribune.

Naše punce so že od prve minute gostjam dale vedeti, da hočejo zmago zadržati doma in so že kmalu visoko povedla. Tekom tekme je ekipi Domel KK Škofja Loka pošlo tudi nekaj moči za preobrat, saj je za mlajšim delom ekipe naporen vikend, ko so zasluženo osvojile naslov prvaka U13, za kar si zaslužijo vse čestitke.

Punce U15 so sezono začele odlično, z osmimi zaporednimi zmagami. Potem je nekaj igralk prenehalo z igranjem košarke, sledili sta še dve težji poškodbi in štirje zaporedni porazi so jim žal precej otežili boj za najvišja mesta.

Z zadnjima dobljenima tekmama so dekleta dokazala, da imajo še možnosti za napredek, na koncu pa so osvojila 6. mesto.

 

S tekmovanjem je zaključila ekipa U17. Na zadnji tekmi so dekleta v domači dvorani ugnala Ledito. V sezoni je bilo kar nekaj vzponov in padcev, precej tekem so odigrala v zdesetkani zasedbi, kjer so več priložnosti dobile mlajše igralke. Na koncu so dekleta zasedla 10. mesto.

 

Že februarja so s tekmovanji končale igralke ekipe U19, ki zaradi poškodb zadnji dve tekmi niso odigrale in tako so predčasno zaključile s sezono.

 

Zadnjo aprilsko soboto so zadnjo tekmo v sezoni odigrale naše članice.

V drugi polfinalni tekmi je bil v dvorani Brinje boljši Triglav, ki je zmagal z rezultatom 53:61. Začetek tekme je bil zelo obetaven, naša dekleta so povedla in dobila prvo četrtino. V nadaljevanju smo spremljali tekmo s precej napakami na vseh straneh. Kljub temu, da je Triglavu uspelo rezultatsko pobegniti, se naših sedem igralk ni predalo in tako je bilo razburljivo vse do zadnje minute.

Sezono so dekleta končala na tretjem mestu, kar je eden od največjih uspehov kluba in športa v Grosuplju.

 

Dekletom vseh ekip želimo lep zadnji šolski dan, potem pa se med počitnicami dobro naspite ter naužijte morja in sonca. Avgusta, ko se polne dopustniških vtisov vrnete v domače okolje, pa nadaljujemo druženje na košarkarskih igriščih.